Quatre casos de gats castellonencs que saben
per què triar verdures sostenibles
 

 

Gats agroecològics que no creuen en males herbes

Verdures de grans superfícies? No gràcies...

Dona Rural: A aquesta gata li encanten les olives, però no qualsevol...

Saps per què el Gat Pau no té un pèl de ximple?

Videos de any I de campanya

 

L’agroecologia a Castelló NO paga la pena 

(Vídeo del primer any de la campanya)

Mira el vídeo, no et quedes amb el dubte

Què és Llaurant un futur sostenible?

Sobirania Alimentària: Llaurant un futur sostenible és un projecte de sensibilització en educació per a la ciutadania global. Creiem en estils de vida en harmonia amb la naturalesa, i en una societat valenciana crítica, participativa i activa, compromesa amb la transició cap a un sistema alimentari sostenible econòmica, social i mediambientalment.

La Sobirania Alimentària i l’Agroecologia, són dos dels pilars del projecte, que ens ajuden a integrar conceptes i principis ecològics i socials al disseny i la gestió dels sistemes alimentaris. També treballem els Objectius de Desenvolupament Sostenible marcats per Nacions Unides mitjançant l’Agenda 2030.

Projecte finançat per la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica.

10 motius per a comprar productes de proximitat i agroecològics

Què volem aconseguir amb aquesta campanya?

1

Enfortir el sector agroecològic de la província de Castelló, mitjançant la creació de xarxa, del treball conjunt i dels coneixements compartits. La visibilització de la dona i el reconeixement del seu paper en la transició cap a un model agrícola més just i sostenible. 

2

Sensibilitzar la ciutadania, mitjançant la difusió d’informació en jornades i fires, xerrades d’especialistes i tallers pràctics oberts al públic. Considerem que les persones consumidores som un gran agent de canvi i una peça fonamental en la construcció d’una societat justa i respectuosa amb el planeta.

3

Sensibilitzar la població infantil, amb activitats al voltant de la justícia social, l’agroecologia i la sobirania alimentària en menjadors escolars. Recursos didàctics per a infants de 6 a 12 anys, i formació dirigida a monitors i monitores de menjador.

Descàrrega la revista de Llaurant un Futur Sostenible

Coneix les característiques dels projectes d’agroecologia de la campanya i més informació sobre l’agricultura sostenible a Castelló

Descàrrega l'Informe Aportacions de l'agroecologia a la sobirania alimentària

En aquest segon informe anem des d’una visió general de les problemàtiques del sistema alimentari, fins a casos concrets d’iniciatives agroalimentàries a la província de Castelló que ens ajuden a impulsar un sistema alimentari just, sostenible i saludable al nostre territori.

Descarga la revista Llaurant un Futur Sostenible

Conoce las características de los proyectos de la campaña y más información sobre la agricultura sostenible en Castelló

Descarga el Informe Aportaciones de la agroecología a la soberanía alimentaria

En este segundo informe vamos desde una visión general de las problemáticas del sistema alimentario, hasta casos concretos de iniciativas agroalimentarias en la provincia de Castelló que nos ayudan a impulsar un sistema alimentario justo, sostenible y saludable en nuestro territorio.

Diagnòstic Llaurant

Coneixes quins són els impactes ambientals, socials i econòmics de les teues compres? Saps què és l’Agroecologia? I la Sobirania Alimentària? Açò és el que ens hem preguntat en el diagnòstic sobre hàbits de consum i grau de sensibilització en alimentació justa i sostenible que hem fet.

Vols saber els resultats?

 

 

En aquesta exposició trobaràs una mirada propera, la mirada de qui viu al territori i l’estima. Una recopilació de fotografies fetes per persones aficionades a la fotografia i professionals, un recull col·lectiu d’imatges on es reflecteix l’agricultura al llarg de la província de Castelló. Si vols veure les fotos clica ací.

 

 

Els rostres de l’agroecologia a Castelló
Entrevistes i notícies de la campanya
PREMIS A LA INNOVACIÓ EN AGROECOLOGIA
PREMIS A LA INNOVACIÓ EN AGROECOLOGIA
La Fundació Cívica Novessendes juntament amb la Diputació de Castelló, convoquem els Premis Llaurant un Futur Sostenible a la innovació en agroecologia a la província de Castelló. Amb aquests premis Novessendes i la Diputació de...
Llegir més →
Jornada Llaurant un Futur Sostenible
Jornada Llaurant un Futur Sostenible
El pròxim 7 d’abril celebrarem la jornada Cap a una alimentació sostenible i saludable; Recuperant la Sobirania Alimentària a la província de Castelló, en el marc de la campanya de sensibilització Llaurant...
Llegir més →
La Baralla sostenible

Hem dissenyat 4 jocs per a gaudir amb les amistats i la família, mentre aprenem la importància del consum de proximitat i sostenible.

Coneixereu productes, gent i lloc d’arreu del món mentre jugueu a tindre un futur sostenible.

Pots descarregar-te les regles dels 4 jocs ací.

 

Esta publicació ha sigut realitzada amb el suport financer de la Generalitat Valenciana. El contingut de la dita publicació és responsabilitat exclusiva de la Fundació Novessendes i no reflecteix necessàriament l’opinió de la Generalitat Valenciana.

Un projecte de:

 

 

Finançat per: